Гарний шоколадний тортик з бананами “Кротовий горбок” – простий і смачний десерт для будь-якого дитячого свята

Кулінарія

На минуле дитяче свято я приготував незвичайний шоколадний торт. “Кротовий горбок” дуже сподобався маленьким гостям, і вони просили ще. Воно й не дивно. Адже ніжний вершковий-ванільний аромат ідеально поєднується з бананами, а зовнішній вигляд десерту був незвичайним.

Для бісквіта:

  • борошно – 300 г .;
  • какао – 5 ст. л .;
  • цукор – 200 г;
  • сода – 1 ч. л .;
  • розпушувач – 1,5 ч. л .;
  • цукор ванільний- 16 г;
  • яйця – 4 шт .;
  • олія – 180 мл;
  • знежирені вершки – 200 мл.

Для крему:

  • банани – 4 шт .;
  • лимон – половинка;
  • желатин – 15 г;
  • холодна вода – 140 мл;
  • цукрова пудра – 3 ст. л .;
  • вершки (жирність – 30%) – 650 мл;
  • цукор ванільний – 2 ч. л .;
  • молочний шоколад (дрібно натертий) – 50 г;
  • сік лимонний – 2 ст. л .;
  • вершковий ароматизатор – за бажанням.

додатково:

  • марципан – 100 г;
  • харчові барвники – рожевий і чорний.

готуємо бісквіт

Просійте в глибоку миску какао і борошно. Додайте розпушувач і соду. Перемішайте.

Збийте в другій мисці яйця. Додайте цукор, ваніль, какао, вершки і масло. Перемішайте добре всі інгредієнти.

В отриману суміш всипте сухі інгредієнти з першої миски. Добре перемішайте.

Нагрійте духовку до 180 ° C. Застелите дно форми діаметром 23 см пергаментом. Викладіть тісто і випікайте приблизно годину. Дайте бісквіту повністю охолонути.

готуємо крем

Залийте желатин водою і залиште набухати на 15 хвилин.

Обережно вийміть бісквіт з форми. Зріжте верхню частину, потім ложкою вийміть м’якуш з коржа і перекладіть його в миску.

Очистіть банани і збризніть їх соком 1/2 лимона. Покладіть банани в порожнистий бісквіт.

Желатин нагрійте протягом 30 секунд на вогні (постійно помішуючи).

Збийте цукрову пудру з вершками і ванільним цукром. Додайте 2 краплі ароматизатора. В отриману суміш акуратно влийте желатин. Швидко перемішайте. Покладіть шоколад, 2 ложки соку і перемішайте.

Дві третини крему нанесіть на банани (намагайтеся заповнити всі проміжки між фруктами).

Що залишився крем викладаємо зверху, так, щоб вийшов невеликий горбок. Прикрасьте торт подрібненим м’якушем бісквіта.

Замісити шматок марципану з невеликою кількістю чорного харчового барвника і сформуйте з нього крота. Маленький шматочок марципану змішайте з рожевою фарбою і зробіть носик.

Торт готовий, залишилося тільки поставити його в холодильник на 4 години для просочення.

Оцените статью
Добавить комментарий