Пропоную рецепт дуже смачного і простого десерту, який готується всього з п’яти звичайнісіньких інгредієнтів. Жоден ласун не встоїть перед цією апетитною стравою, що складається з двох приголомшливих шарів – ніжною бананово-молочною суміші з ароматом натуральної ванілі і рум’яного покриття із цукрової карамелі. Відмінний варіант для чаювання.
Інгредієнти для десерту:
- 200 грамів цукрового піску для карамельного шару;
- один банан середнього розміру;
- 400 мл молока;
- чотири яйця;
- 5 мл ванільного екстракту;
- 150 грамів цукрового піску для бананово-молочного шару.
Для бананового десерту потрібно кругла форма діаметром 25 см і деко для духовки.
Порядок приготування бананового частування
Суху сковорідку поставити на вогонь, висипати на неї 200 грамів цукрового піску. Нагрівати його при постійному помішуванні, щоб піщинки повністю розтанули і утворилася коричнева карамель.
Вилити її в форму діаметром 25 см, рівномірно розподіляючи по дну.
Очистити банан, розламати його руками на шматочки, відправити їх в миску.
Висипати 150 грамів цукрового піску, розбити чотири яйця, вилити ванільний екстракт і молоко.
Перемішати інгредієнти занурювальним блендером до отримання однорідної маси.
Перелити приготовану суміш у форму з карамеллю з цукру, проціджуючи її через сито, щоб в ньому залишилися непромішані великі частинки.
У деко налити води. Форму з майбутнім десертом покрити фольгою, добре її зафіксувавши, поставити в деко з водою.
Заздалегідь розігріти духовку. Відправити в неї деко з формою. Випікати приблизно 45 хвилин. Температура приготування становить 160 градусів за Цельсієм.
Коли десерт буде готовий, деко з формою дістати з печі. Перекласти банановий десерт в карамелі на тарілку, перевернувши форму догори дном.
Нарізати трикутними шматочками і подати на стіл.