Дуже смачне, соковите “овочеве рагу”. Рецепт смачної овочевої страви

Кулінарія

Рагу за цим рецептом виходить дивовижно смачним. М’які, ніжні овочі, які при цьому відмінно зберігають свою форму, просочені смачною томатною заправкою – що тут скажеш, це потрібно спробувати!

Таке рагу буде смачним в будь-якому вигляді, і в гарячому, і в холодному. Буде чудово поєднуватися з будь-яким м’ясом, гарніром, а також як самостійна страва.

Обов’язково спробуйте приготувати – це дуже смачно!

Необхідні продукти:

  • 200 г баклажанів
  • 200 г кабачків
  • 200 г болгарського перцю (у мене жовтий і червоний)
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 500 г помідорів
  • 5 штук невеликих зубчиків часнику
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль, перець за смаком
  • зелень для прикраси

Покроковий процес приготування:

1. Баклажани нарізати напів часточками.

2. Перекласти в друшляк. Посолити і залишити на 20-30 хвилин, це допоможе уникнути гіркоти готових баклажанів.

3. З помідорів зняти шкірку. Для цього зробити на них хрестоподібні надрізи.

4. Залити кип’ятком, потримати так 1 хвилину. Злити гарячу воду і залити холодною водою, так само на 1 хвилину.

5. Після цього шкірку буде дуже легко зняти.

6. Помідори нарізати на невеликі кубики, хвостики і насіння видалити.

7. Цибулю нарізати на невеликі кубики.

8. Дрібно нарізати часник.

9. Перець нарізати на невеликі часточки.

10. На напів часточки нарізати кабачки.

11. Обсмажити кабачки на добре розігрітій сковорідці кабачки до рум’яного кольору. Обсмажені кабачки викласти на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки олії.

12. Обсмажити болгарський перець до рум’яного кольору. Викласти на паперовий рушник.

13. Баклажани промити, віджати і обсушити паперовим рушником. Обсмажити до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник, для вбирання надлишків олії.

14. Цибулю і часник обсмажити до м’якості.

15. Додати помідори. Посолити, поперчити.

16. Зменшити вогонь до середньої температури і так тушкувати 10-15 хвилин під закритою кришкою.

17. Додати обсмажені овочі. Перемішати. Тушкувати під закритою кришкою ще 10 хвилин.

18. Овочеве рагу готове. Перед подачею можна додатково посипати зеленню. Таке рагу можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді, буде смачно в будь-якому випадку. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий