Домашня наливка, яка готується за все за один день: не треба чекати і настоювати місяцями

Домашня вишнева наливка - рецепт приготування Кулінарія

Ця наливка в домашніх умовах добра тим, що готується всього за один день! Не треба нічого настоювати і чекати місяцями. Так-так, я теж спочатку поставилася скептично, але потім спробувала… і це так смачно!

Багато хто плутає настоянки і наливки, але вони значно відрізняються один від одного міцністю. У наливки міститься до 20% спирту, а міцність настойки може доходити до 45%.

Що потрібно

  • ягоди (будь-які, у мене вишня) – 1 стакан
  • цукор – 150 г
  • вода – 500 мл
  • горілка – 250 мл
  • лимонна кислота – 7 г

До речі, у мене була заморожена вишня. І готувала я її прямо з кісточками (я зазвичай заморожую її з кісточками на компоти та варення). Подивіться, яка вона красива:

Домашня наливка, яка готується за все за один день: не треба чекати і настоювати місяцями

Як готувати

Вишню (або будь-яку іншу ягоду) складаємо в каструлю, попередньо розморожувати немає сенсу:

Заливаємо водою (я відміряю необхідну кількість за допомогою мірного стакана). Насипаємо цукор.

Домашня наливка, яка готується за все за один день: не треба чекати і настоювати місяцями

Ставимо на плиту і варимо на сильному вогні до закипання. Як тільки вода закипить – зменшуємо вогонь до мінімального і варимо наш компот приблизно 15 хвилин.

Я завжди користуюся кухонними вагами – це дуже зручно. Якщо потрібно відміряти точну кількість продуктів в грамах, то без них не обійтися! Наприклад, складно спекти без ваг паску або приготувати зефір.

Коли наш компот провариться достатньо часу, знімаємо його з вогню і обов’язково даємо охолонути. Прям до кімнатної температури або навіть прохолодніше. Якщо влити в гарячий компот горілку – вона випарується! Я зазвичай виношу його на балкон.

Домашня наливка, яка готується за все за один день: не треба чекати і настоювати місяцями

До речі, ягоди можна розім’яти в ступці, щоб максимально вичавити з них весь сік. Моя бабуся завжди так робить, коли варить киселі і компоти.

Коли компот охолонув, нам потрібно відокремити від нього ягоди. Це легко зробити за допомогою сита:

Домашня наливка, яка готується за все за один день: не треба чекати і настоювати місяцями

Тепер додаємо в компот лимонну кислоту:

І наливаємо горілку (для цього я теж використовую мірний стакан)

Важливо купувати хорошу, якісну горілку! Не ризикуйте здоров’ям!

Домашня наливка, яка готується за все за один день: не треба чекати і настоювати місяцями

Перемішуємо все ложкою і розливаємо по красивих пляшках і графинах. І прибираємо в холодильник – хай постоїть там хоча б пару годин, але краще залишити на ніч.

Наша вишнева наливка готова! Як вам такий швидкий рецепт? Взагалі, ви часто готуєте наливки і настоянки? Якщо знаєте якісь секретик – напишіть, будь ласка, в коментарях!

Rate article
Залишити відповідь