Домашній мед з кульбаб – рецепт десерту

Домашній мед з кульбаб - відмінний рецепт Кулінарія

Мед здавна цінується як продукт багатий вітамінами і володіє властивістю зцілення. Попит на нього високий, ціна теж. Тому в народі з’явилися різні рецепти з приготування меду без допомоги бджіл, в домашніх умовах.

Для його приготування підійдуть тільки розквітлі великі суцвіття, чашечки і стеблинки потрібно прибрати. Жовті квіти необхідно добре промити або замочити на три години, це позбавить продукт від забруднень.

Інгредієнти для виготовлення меду:

  • Квіточки кульбаби – 300 штук;
  • Лимон – 1 штука;
  • Цукор – 1 кг;
  • Вода – 0,5 л.

Очищені і висушені квіти залити склянкою води і прокип’ятити три хвилини. Прибрати миску з плити і додати до складу порізаний лимон з цедрою. Всю масу залишити настоюватися більше шести годин.

У цей час необхідно приготувати сироп. Для цього треба з’єднати стакан води з цукром і варити до отримання потрібної консистенції.

Через близько шість годин, треба процідити проварені квіти, вони вже віддали всі свої вітаміни і більше не знадобляться. Для приготування меду залишається рідина, яка з’єднується з приготованим сиропом. Всю масу треба прокип’ятити не менше тридцяти хвилин.

Одержаний мед закатати по банкам.

Важливо знати: так як кульбабки мають властивість вбирати вихлопи з навколишнього середовища, для споживання в їжу їх важливо збирати в місцях подалі від доріг і великих міст.

Rate article
Залишити відповідь