Домашній квас для холодника без дріжджів. Різкий, освіжаючий літній напій

Квас без дріжджів - рецепт приготування Кулінарія

За допомогою цього рецепта у вас вийде освіжаючий, ароматний, смачний напій, який відмінно втамовує спрагу і підходить для холодника.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода 32 градуси – 3 л;
  • сухарі пшеничні і житні – 200 г;
  • цукор – 80 г;
  • родзинки не миті – 40 г.

Домашній квас для холодника без дріжджів. Різкий, освіжаючий літній напій

Процес приготування

Для квасу використовуйте хліб з не довгим терміном зберігання.

У банку всипаємо сухарі і немиті родзинки, цукор і наливаємо кип’ячену воду. Накриваємо марлею.

Процес бродіння почнеться через 12 – 24 години.

Проціджуємо квас через кілька шарів марлі. Пробуємо на цьому етапі на цукор – якщо мало, тоді додаємо ще.

Розливаємо по скляних або пластикових пляшках, можна кинути в кожну по парі родзинок.

Частину закваски, що залишилася змішуємо зі свіжими сухарями в пропорції 1 до 1 і наступний квас приготується швидше.

Зберігаємо квас в холодильнику. Термін зберігання такого квасу – до 5 днів, він відмінно підходить для приготування холодника, тому обов’язково спробуйте його зробити на такому напої.

Квас без дріжджів не матиме піни, але смак повністю ідентичний квасу з дріжджами – такий же різкий.

Rate article
Залишити відповідь