Домашнє печиво для коханих, як в дитинстві у бабусі. Скільки готую, завжди мало!

Домашнє печиво - детальний рецепт Кулінарія

Необхідні продукти:

  • 4 шт. курячих яйця
  • 1200 гр. пшеничного борошна
  • 500 гр. вершкового масла
  • 250 гр. маргарину
  • 250 гр. цукру
  • 250 гр. сметани
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ванілін
  • цедра одного лимона (за бажанням)

Процес приготування печива

Вершкове масло і маргарин нарізаємо шматочками і кладемо в муку. Все перетираємо до стану крихти і додаємо цукор. Знову перемішуємо.

У миску вбиваємо курячі яйця (2 шт) і додаємо 2 жовтки, все збиваємо виделкою. Готову масу виливаємо в борошняну суміш, туди ж додаємо розпушувач, ванілін, сметану.

Все добре перемішуємо і замішуємо тісто. Готове тісто кладемо в холодильник на 10 хвилин. Білки збиваємо виделкою.

Присипаємо борошном робочу поверхню і кладемо на неї частину тіста. Розкачуємо його качалкою в пласт і вирізаємо фігурки.

Кожне печиво змащуємо білком і присипаємо цукровою пудрою.

Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо отримані заготовки. Відправляємо їх в духовку, розігріту до температури 200 градусів. Випікаємо протягом 10-15 хвилин.

Перекладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готуйте з задоволенням і смачного!

Rate article
Залишити відповідь