Цим рецептом поділилася зі мною невістка – кулінарна майстриня, яка знає толк в цікавих і простих стравах.
Що нам знадобиться:
- 250 г запеченої курячої грудки;
- 250 г моркви «по-корейськи»;
- 150 г твердого сиру;
- 4 яйця;
- 0,5 цибулини;
- 0,5 огірка;
- 0,5 болгарського перцю (червоного);
- 1 банка кукурудзи;
- 120 г майонезу.
Покрокове приготування салату
Для початку підготуємо всі компоненти, щоб в подальшому збирати страву шарами. Яйця відварюємо «круто» і охолоджуємо.
Яйця і сир натираємо на великій тертці в окремі ємності. Моркву нарізаємо на більш дрібні шматочки. Перець, огірок, цибулю і м’ясо ріжемо на кубики – теж в окремі піали.
Формуємо салат
Важливо! Кожен шар необхідно промащувати майонезом, щільно утрамбовувати і, при бажанні, солити і перчити.
Шари йдуть знизу вгору відповідно до наступного порядку: куряча грудка, цибуля, морква «по-корейськи», терті яйця, кукурудза, сир.
П’єдестал страви прикрашаємо овочами, розкладеними в вигляді кілець: найбільший – морква, далі зелень (за бажанням), потім кукурудза і в серединці буде красуватися червоний перець.
Залишаємо салат в холодильнику на 1 годину, щоб він встиг насититися і прийняти форму. Все готово!
Бажаю всім приємного апетиту і гарного настрою!