Така закуска виходить соковитою, дуже красивою і смачною! Дуже смачні, ситні і апетитні тістечка довго не затримуються на моєму столі!
Що нам буде потрібно для коржів:
- Вершкове масло – 250 грам;
- Сметана – 200 грам;
- Яйце -1 штука;
- Борошно – 200 грам;
- Сіль – дрібка;
- Цукор – половина чайної ложки;
- Сода – половина чайної ложки
Для начинки:
- Консерви сардина в олії – 400 грам;
- Сир – 100 грам;
- Яйце – 2 штуки;
- Майонез – 100 грам;
- Кріп – пару гілочок;
- Часник – 2 зубчики
Для прикраси:
- Яйце – 2 штуки;
- Майонез – 20 грам;
- Кріп – 3 гілочки
Приступимо до приготування:
Розтопимо вершкове масло. Розіб’ємо в чашку яйце, додати сіль, цукор і соду. Перемішаємо. Додамо сметану, перемішати. Тепер додамо в цю ж чашку розтоплене масло і знову перемішати. Поступово додаємо борошно. Замісити тісто. Загорнемо тісто в плівку і покладемо в холодильник на годину.
Дістанемо тісто і розділимо на 5 шматочків. Один залишимо, решта приберемо назад.
Духовку розігріємо до 200 градусів. Тісто розкачати в пласт розміром 30 на 20 сантиметрів (приблизно).
Випікаємо з нього корж приблизно 8-10 хвилин (заздалегідь наколюємо виделкою, щоб добре пропікався).
Випікаємо з інших шматочків такі ж коржі. Охолоджуємо.
Зваримо яйця, остудимо. Сардини розімніть вилкою, перекладемо в чашку. Сюди ж натерти сир і яйця. Додамо дрібно посічену зелень і видавимо часник. Додамо майонез. Добре перемішати начинку.
Коржі обрізаємо по краях ножем. Візьмемо обробну дошку і застелити її харчовою плівкою. Укладаємо на плівку корж і викладемо на нього 1/4 начинки. Розрівняти по всьому Коржу. Зберемо весь закусочний торт і обгорнемо його плівкою.
Зверху на торт потрібно укласти ще одну дошку і вантаж. Відправляємо в холодильник на 3-4 години.
У нас залишилося два яйця. Їх ми розділимо на жовток і білок і натремо.
Дістаємо закусочний торт з холодильника, змастимо верх майонезом і посипаємо рясно білком. Наріжемо на порції. З жовтка і гілочок кропу зробимо красивий малюнок.
Закуска готова до подачі, приємного вам апетиту!