Чудовий повітряний пиріг перевершить будь-яку шарлотку і навіть бабусині пряники

Кулінарія

Пропонуємо швидкий, простий і дуже смачний рецепт повітряного і ніжного десерту

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука солодкі і кисло-солодкі, 1 кг;
  • сметана, 0.5 склянки;
  • борошно, 2 склянки;
  • яйце, 1 шт;
  • вершкове масло, 150 г;
  • сода, 0.5 ч.л;
  • оцет, 1 ч.л;
  • цукор, 1 стакан.

Ми залишаємо для крему 2 ст.л. борошна, решта об’єму змішуємо з розм’якшеним маслом вершковим, додаємо 0,5 склянки води і вимішуємо масу. Гасимо соду оцтом і вимішуємо м’яке тісто, яке не повинно прилипати до рук.

Яблука чистимо від шкірки, ріжемо часточками.

Форму для випічки змащуємо маслом, тісто розгортаємо і кладемо в форму, зверху викладаємо часточки яблук, посипаємо цукром і корицею до смаку.

Робимо крем:

Збиваємо борошно, яйце, цукор і сметану.

Заливаємо кремом яблучний шар.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо пиріг 40 – 45 хвилин. Виймаємо його з форми, тільки після того, як він охолоне. Можна посипати цукровою пудрою.

Оцените статью
Добавить комментарий