Чому кабачки потрібно не смажити, а запікати. Бабуся підказала смачний рецепт

Кулінарія

Ця страва подобається всім моїм гостям. Такі кекси з кабачків, це прекрасне доповнення до м’ясних страв, нарізкам, свіжих салатів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 1 шт;
  • помідори, 2 шт;
  • сир, 300 г;
  • яйця, 3 шт;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • борошно, 100 г;
  • зелень, хороший пучок;
  • сіль перець.

Процес приготування

Кабачок тремо великій на тертці. Помідори ріжемо дрібними шматочками. Сир тремо на великій тертці.

Яйця збиваємо вінчиком до однорідності з сіллю і перцем, додаємо тертий кабачок і перемішуємо. Додаємо помідори і перемішуємо.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, додаємо в масу і вимішуємо. Додаємо сир і зелень, перемішуємо.

Порада: сир можна не терти, а просто дрібно нарізати.

Форми для кексів змащуємо олією. Викладаємо в формочки тісто до половини.

Запікаємо близько 20 – 30 хвилин при 180 градусах до готовності.

Кекси закусочні виходять дуже м’якими, повітряними, ароматними, відмінно поєднуються з різними стравами. Ми їх використовуємо замість хліба.

Оцените статью
Добавить комментарий