Бурякова ікра з серії “день до зарплати”

Кулінарія

Із серії “День до зарплати”. Смачна бурякова ікра. Подобається не тільки мені, але і моєму чоловікові. Готую часто, тому що смачно.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Вода (або розсіл від помідорів) – 100 мл
  • Перець чорний молотий
  • Зелень
  • Сіль

Буряк для цієї ікри я використовую відварний. Можна запекти в духовці.

Чищу його і натираю на грубій терці.

Цибулю нарізаю дрібно і обсмажую на олії до прозорості. Постійно перемішую.

Додаю трохи цукру – так смачніше получиться.

Потім додаю до цибулі натертий буряк, томатну пасту і воду. Але я частіше замість води додаю розсіл (огірковий, капустяний або помідорний).

Перемішую і тушу хвилин 10-15.

Смачно і в гарячому, і в холодному вигляді. І на гарнір, і як закуска, і як самостійна страва в піст.

Оцените статью
Добавить комментарий