Баклажани з морквою на зиму

Кулінарія

Такої смакоти ви ще не пробували! Баклажани з морквою – це легкий рецепт приготування і відмінний результат!

Складові

  • 1 кг баклажанів
  • 2 великих моркви
  • 2 цибулини
  • 5 зубчиків часнику

Маринад:

  • 1 ст. води
  • 5 ст.л цукру
  • 1 ст.л солі
  • 5 ст.л оцту
  • приправи за бажанням

Баклажани ріжемо кубиками і обсмажуємо в невеликій кількості олії на сковороді або збризнувши олією запекти на деку в духовці.

У підсумку вони повинні пом’якшати і стати такими красивими.

Моркву натерти на великій або “корейської” тертці. Цибулю тонко нашаткувати. Змішати моркву з пресованим часником. Я до моркви додаю трохи спецій для корейської моркви. Ви можете за бажанням додати свої улюблені.

У чисті сухі банки шарами ми викладаємо наші овочі. По 2-3 ст.л злегка утрамбовуючи. Спочатку баклажан.

Потім морква, тепер цибуля. І далі знову баклажан, морква, цибуля. Шари можна робити тонкими або товстими, за вашим бажанням.

Коли банки заповнені, прикриваємо їх кришки і робимо маринад.

Для цього наливаємо склянку води в каструлю, розчиняємо в ній сіль, цукор, додаємо оцет, доводимо до кипіння і заливаємо в банки. Не поспішайте, рідина повільно буде заповнювати банку проходячи крізь овочі, вливайте порційно. На чотири банки я роблю дві склянки маринаду. Беремо каструлю з широким дном, на дно кладемо тканинну серветку або рушник, ставимо наші банки, прикриваємо кришками, наливаємо в каструлю води до половини висоти банок і кип’ятимо 15 хв.

Знімаємо з вогню. Закручуємо кришками, прибираємо під ковдру охолоджуватися.

Оцените статью
Добавить комментарий