Баклажани як гриби. Легко і просто, покроковий рецепт

Кулінарія

Всім привіт. Сьогодні ділюся текстовим варіантом рецепта приготування смачних баклажанів. Якщо ви любите баклажани так само, як і я, то цей рецепт вам точно сподобається.

Баклажани виходять дуже смачними, ніжними, ну прям як гриби і готуються просто, швидко. Дуже рекомендую спробувати.

Необхідні продукти:

  • 700-750 г баклажанів (2 шт. крупних)
  • 3-4 зуб. часнику
  • 70 г ріпчастої цибулі
  • 1 ст.л соєвого соусу
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту (можна замінити і яблучним)
  • 0,5 ч.л. цукру
  • половина стручка червоного гострого перцю або 0,5 ч.л. меленого перцю чилі
  • соняшникова олія для смаження

Покроковий процес приготування:

1. Нарізати баклажани невеликою соломкою.

2. Обсмажити на олії до золотистого кольору. Зняти з вогню.

3. Перекласти в окремий посуд.

4. Нарізати на невеликі кубики цибулю.

5. Часник нарізати напів часточками.

6. Червоний перець очистити від насіння і нарізати на невеликі кубики.

7. Обсмажити на олії цибулю і часник. Обсмажувати до прозорості цибулі.

8. Додати баклажани. Перемішати. Обсмажувати так 5-7 хвилин.

9. Додати червоний перець, соєвий соус, бальзамічний оцет і цукор. Перемішати. Спробувати, якщо потрібно досолити за смаком. Обсмажити все разом ще пару хвилин.

10. Баклажани готові. Потрібно дати їм охолонути і тоді вже подавати, саме в холодному вигляді ця страва найсмачніша.

Оцените статью
Добавить комментарий