Якщо вам набридло робити жирні котлети, смажені на соняшниковій олії, пропоную скористатися моєю порадою. Цей рецепт мені порадила подруга, і тепер я тільки ним і користуюся, котлети дуже соковиті і м’які.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш, 600 г;
- цибуля, 1 велика;
- яйце, 1 шт;
- кукурудзяна та манна крупа по 40 г;
- сіль, перець і спеції;
- молоко, 100 мл;
- сир, 120 г.
Процес приготування
Фарш беріть будь-який на свій смак.
Заправляємо фарш сіллю, перцем, спеціями на свій смак, вмішуємо яйце.
Порада: кукурудзяну крупу беріть таку, яка не вимагає варіння, тоді котлети НЕ будуть жорсткими.
Всипаємо кукурудзяну крупу в ємність і заливаємо теплим молоком.
Коли каша охолоне, додаємо в фарш і вимішуємо.
Порада: якщо виходить рідка маса, всипаємо манну крупу.
Деко застеляємо пергаментом.
З фаршу формуємо колобки і викладаємо на пергамент.
За допомогою дна чарки робимо в середині колобка поглиблення.
Запікаємо близько 15 хвилин при 180 градусах, виймаємо і кладемо в поглиблення шматочки сиру.
Допікаємо, поки сир на розплавиться.
При подачі посипаю зеленню, можна ще подрібненим часником, паприкою, насінням кунжуту. Котлети соковиті, не жирні, дуже ароматні.