5 років готую котлети по-особливому: без смаження, виходить дуже соковито

Кулінарія

Якщо вам набридло робити жирні котлети, смажені на соняшниковій олії, пропоную скористатися моєю порадою. Цей рецепт мені порадила подруга, і тепер я тільки ним і користуюся, котлети дуже соковиті і м’які.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш, 600 г;
  • цибуля, 1 велика;
  • яйце, 1 шт;
  • кукурудзяна та манна крупа по 40 г;
  • сіль, перець і спеції;
  • молоко, 100 мл;
  • сир, 120 г.

Процес приготування

Фарш беріть будь-який на свій смак.

Заправляємо фарш сіллю, перцем, спеціями на свій смак, вмішуємо яйце.

Порада: кукурудзяну крупу беріть таку, яка не вимагає варіння, тоді котлети НЕ будуть жорсткими.

Всипаємо кукурудзяну крупу в ємність і заливаємо теплим молоком.

Коли каша охолоне, додаємо в фарш і вимішуємо.

Порада: якщо виходить рідка маса, всипаємо манну крупу.

Деко застеляємо пергаментом.

З фаршу формуємо колобки і викладаємо на пергамент.

За допомогою дна чарки робимо в середині колобка поглиблення.

Запікаємо близько 15 хвилин при 180 градусах, виймаємо і кладемо в поглиблення шматочки сиру.

Допікаємо, поки сир на розплавиться.

5 років готую котлети по-особливому: без смаження, виходить дуже соковито

При подачі посипаю зеленню, можна ще подрібненим часником, паприкою, насінням кунжуту. Котлети соковиті, не жирні, дуже ароматні.

Оцените статью
Добавить комментарий