400 г курячого філе і 4 картоплини: простий рецепт ніжного і соковитого м’яса в хрусткій скоринці

Ніжне і соковите м'ясо - відмінний рецепт Кулінарія

Нехитре страва порадує господиню доступністю інгредієнтів, а поєднання соковитого курячого м’яса і хрусткої картоплі припаде до душі навіть істинному гурману.

Підготовка:

  • 400 г курячого філе.
  • 4 великі картоплини.
  • 5 ст. ложок панірувальних сухарів.
  • 2 яйця.
  • 2 ст. ложки борошна.
  • Сіль перець.
  • Соняшникова олія.

Приготування

Натираємо картоплю на великій стороні терки. Віджимаємо масу руками і розкладаємо на кухонному рушнику, щоб воно ввібрало надлишки крохмалю. Це важливий пункт, адже зайва рідина завадить отримати хрустку скоринку.

Розрізаємо куряче філе (можна використовувати грудку) горизонтально навпіл, щоб вийшли два більш тонких шматочка. Потім розрізаємо вертикально і отримуємо 4 скибочки, вагою не більше 50 грам.

Картоплю викладаємо в миску і змішуємо з панірувальними сухарями. В окремій ємності злегка збиваємо два яйця. У тарілку висипаємо борошно.

Скибочки філе спочатку обвалюємо в борошні, а потім занурюємо в яєчну суміш. На долоні розкладаємо картопляну масу, кладемо в серединку філе і формуємо невеликі котлетки.

Викладаємо першу порцію в гарячу олію на сковороді і обсмажуємо по 3 хвилини з кожного боку. Не забувайте прибирати зі сковорідки шматочки картоплі, щоб вони не прилипали до наступної партії.

Викладаємо наші імпровізовані котлетки на деко і запікаємо 6-8 хвилин при температурі 180 градусів. До такої страви ідеально підходить гарнір зі свіжих овочів і вершкового соусу.

Оцените статью
Добавить комментарий