Інгредієнти:
- 4,5 кг. буряка – натерти на грубій терці,
- 1,5 кг. помідорів – пропустити через м’ясорубку
- 200-250 грам 9% оцту
- 500 грам солодкого перцю – дрібно нарізати
- 2 ст. ложки з верхом солі
- 200 г часнику дрібно нарізаного
- 500 г цибулі дрібно нарізаної
- 0,5 л соняшникової олії
- 3 пучка петрушки.
У великому тазу розігріти олію, опустити на 10 хв. цибулю, додати помідори, оцет, часник, подрібнену петрушку, сіль, цукор і перець за смаком. Коли суміш закипить, покласти буряк, солодкий перець і кип’ятити 40-45 хв.
Розкласти по стерилізованим банкам і закатати.