Зберігайте рецепт самих смачних грибів

Кулінарія

Інгредієнти:

  • 1 літр води,
  • 50 г цукру,
  • 4 ч. ложки солі,
  • 3 лаврових листка,
  • 4 гвоздики,
  • 6 горошин запашного перцю,
  • 3 ч. ложки 70% оцтової есенції (або 9% в більшій кількості)

Приготування:

1. У ємність для варіння маринаду влити воду, додати спеції (можна додати і ті, які ви любите більше, наприклад трохи кориці), сіль і цукор. Кип’ятити близько трьох хвилин, далі, влити оцет і прибрати з плити.

2. Гриби підготувати, прибрати погані, добре помити, якщо гриби великі, то їх необхідно порізати на частини, а якщо дрібні, залишити як є. Я рекомендую брати невеликі грибочки, вони дуже смачні і завжди красиво виглядають на столі.

3. Помістити гриби в ємність для варіння, влити воду і довести до кипіння. Далі, воду злити. Влити ще одну порцію води, додати сіль за смаком і ще paз довести до кипіння. Дуже важливо прибирати піну.

4. Варені гриби розкласти по стерилізованих банках і залити гopячім маринадом. Рекомендую банки з грибами заповнювати не повністю, залишаючи трохи вільного місця для залитого маринаду (до самого верху). Тоді грибочки розправляться взявши в себе маринад і матимуть красиву форму. Банки закатати, і після охолодження зберігати в прохолодному місці. Вдалих заготовок!

Оцените статью
Добавить комментарий