Швидкі малосольні огірки в пакеті з олією і часником: 3 години – і готові

Малосольні огірки - відмінний рецепт Кулінарія

Малосольні огірочки – це одна з найпростіших закусок, коли свіжі огірки – це занадто просто. Тому, коли хочеться чогось пряного і хрусткого до вечері, я засолюю огірки за особливим рецептом. Здавалося б, що нового тут відкриєш? Але додати щось незвичайне завжди можна.

Щоб огірочки засолювалися швидко, є два невеликих Лайфхака. Перший – це поліетиленовий пакет. Другий – олія, як активатор солі і часнику. Завдяки невеликій кількості олії інгредієнти проникають в огірочки швидше, що позитивно впливає на смак закуски. І, звичайно, швидкість засолювання.

Пропорції такі:

  • Огірки – 1 кг .;
  • Сіль – 1 ст. л .;
  • Цукор – 1 ч. л .;
  • Соняшникова олія – 1 ст. л .;
  • Перець чорний горошком – 5 шт .;
  • Кріп – пів пучка або 1 ст. л. сушеного;
  • Часник – 2 зубчик.

А порядок дій простий. Вкладаю огірки в два пакети – для підстраховки. У плодів відрізаю кінчики. Бажано, щоб вони були невеликого розміру. Великі ж можна розрізати, як це роблять багато. Щоб напевно.

До огірків додаю подрібнену зелень і часник, спеції, сіль, цукор і олію. Зав’язую пакет, струшую. І кладу в холодильник на 3 години. Пакет періодично дістаю і струшую, перемішуючи.

Таким чином можна отримати малосольні огірочки вже до обіду, якщо зробити їх з ранку. Або, відповідно, до вечері, якщо зробити їх в обід.

Rate article
Залишити відповідь