Сало в розсолі «П’ятихвилинка», ідеальна закуска на всі випадки життя

Кулінарія

Це один з найстаріших рецептів вдалого маринаду для сала. Промариноване в цьому маринаді, сало стає м’яким, ніжним, ароматним. За смаком в розсіл ви можете додавати свої улюблені спеції і часник.

Для приготування сала Вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сало, 1,5- 2 кг;
  • вода, 1.5 л;
  • сіль, 150 г;
  • перець чорний, 2 г;
  • перець горошком, 15шт.

Процес приготування сала

Сало можна брати з прорізом, так навіть смачніше виходить.

Промиваємо, очищаємо шкірку і просушуємо паперовими рушниками.

Ріжемо на порційні шматки. У воді розчиняємо сіль і спеції.

Порада: лавровий лист в такий розсіл я не додаю, тому що він може стати причиною швидкого закисання сала.

Коли маринад добре почне кипіти, додаємо в нього шматки сала і після закипання, варимо 5 хвилин.

Виймаємо з киплячого маринаду і розкладаємо їх по сухим, стерилізованим банкам. Заливаємо киплячим маринадом і закручуємо стерильними кришками.

Банки перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Ставимо в холодильник на кілька годин.

Бульйон НЕ буде застиглим, він залишиться рідкуватим.

Зберігаємо в підвалі, коморі, в холодильнику.

Сало в розсолі «П'ятихвилинка», ідеальна закуска на всі випадки життя

Подаємо з хлібом, маринованими огірками та помідорами, з різними гарнірами і беремо з собою на пікніки і в якості перекусу на роботу.

Оцените статью
Добавить комментарий