Це один з найстаріших рецептів вдалого маринаду для сала. Промариноване в цьому маринаді, сало стає м’яким, ніжним, ароматним. За смаком в розсіл ви можете додавати свої улюблені спеції і часник.
Для приготування сала Вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сало, 1,5- 2 кг;
- вода, 1.5 л;
- сіль, 150 г;
- перець чорний, 2 г;
- перець горошком, 15шт.
Процес приготування сала
Сало можна брати з прорізом, так навіть смачніше виходить.
Промиваємо, очищаємо шкірку і просушуємо паперовими рушниками.
Ріжемо на порційні шматки. У воді розчиняємо сіль і спеції.
Порада: лавровий лист в такий розсіл я не додаю, тому що він може стати причиною швидкого закисання сала.
Коли маринад добре почне кипіти, додаємо в нього шматки сала і після закипання, варимо 5 хвилин.
Виймаємо з киплячого маринаду і розкладаємо їх по сухим, стерилізованим банкам. Заливаємо киплячим маринадом і закручуємо стерильними кришками.
Банки перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Ставимо в холодильник на кілька годин.
Бульйон НЕ буде застиглим, він залишиться рідкуватим.
Зберігаємо в підвалі, коморі, в холодильнику.
Подаємо з хлібом, маринованими огірками та помідорами, з різними гарнірами і беремо з собою на пікніки і в якості перекусу на роботу.