Дана запіканка є досить незвичайною. Її можна легко приготувати.
Складові
- Капуста в свіжому вигляді – 650 г або квашена – 700 г
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 штуки
- Морква – 1-2 штуки
- Гриби мариновані – 250 г
- Крупа манна – 3 столові ложки
- Яйце – 1 штука
- Сухарі мелені – 2 ст. ложки
- Сметана – 1 ст. ложка
- Маргарин – 3 ст. ложки
- Сметанний соус – 1 стакан
Процес приготування
Для початку капусту (свіжу або квашену) дрібно ріжуть або пропускають через м’ясорубку.
Тепер цибулю досить дрібно шаткують.
Її пасерують разом з морквою, яку попередньо ріжуть на дрібні кубики.
Туди слід додати підготовлену капусту, треба все перемішати і прогрівати, помішуючи, протягом приблизно 2-3 хвилин.
Потім овочі повинні бути холодними. Їх змішують з в’язкою манною кашею.
Туди ж кладуть трохи підсмажені мариновані гриби, додають нарізане варене яйце і сіль.
Дану суміш треба ретельно розмішати.
Потім готову масу викладають на форму, змащену жиром і посипану сухарями. Поверхню слід розрівняти.
Зверху запіканку змащують сметаною, збризкують жиром і запікають в духовці до повної готовності.
Подавати страву краще зі сметанним соусом.
Так капустяна запіканка порадує гурманів приємним смаком. Приготування страви не займе багато часу.