Перевірений рецепт смачного лечо на зиму

Кулінарія

Лечо перевірене часом. Лечо виходить злегка солодкуватим і його дуже люблять діти.

Складові:

  • 3 кг помідорів,
  • 3 кг болгарського перцю,
  • 1 стручок гострого перцю (або за смаком),
  • 250 г цукру,
  • 250 мл соняшникової олії,
  • 2 ст. ложки солі,
  • 2 ст. ложки 9% оцту,
  • спеції: лавровий лист, перець горошком або ті, які подобаються в лечо.

Приготування:

1. Томати і гострий перець пропустити через м’ясорубку і перелити в ємність для варіння. Додати сіль, цукор і спеції.

2. Поставити ємність на вогонь, довести до кипіння і готувати півгодини.

3. Болгарський перець помити і порізати. Лечо буде гарніше, якщо брати перець різного кольору. Мені подобається велика нарізка, а ви можете порізати так, як більше любите.

4. Через півгодини додати болгарський перець і готувати ще 10 хвилин. За 3 хвилини до готовності, влити оцет і добре перемішати.

5. Готове лечо розкласти по стерилізованим банкам і закрити стерилізованими кришками. Перевернути, тепло укутати і залишити поки банки не охолонуть. Якщо не впевнені в умовах зберігання, то можна додатково стерилізувати.

Порада: в це лечо так само, можна додати ріпчасту цибулю і часник.

Лечо готове! Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий