Огірки на зиму. Без оцту, без окропу, без цукру!

Кулінарія

Квашені огірки холодним способом виходять дуже смачними і ароматними. Секрет рецепту – хороший сорт огірків, не салатний!

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • зелень та, яку ви завжди використовуєте для консервації;
  • часник;
  • гострий перець;
  • сіль 100 г на 1 л води або 1 кг солі на 10 л води.

Покроковий спосіб приготування:

Ріжемо зелень, яку ви приготували, промиваємо огірки.

Банки не стерилізуємо, просто добре промиваємо. Кришки можна використовувати будь-які, але вам потрібно буде контролювати, щоб вони не почали підтікати при бродінні огірків.

На дно банки кладемо зелень, гострий перець, часник, накладаємо огірки, перекладаючи їх зеленню.

В окропі розчиняємо сіль і періодично перемішуємо. Заливаємо розсіл в банки, прикриваємо їх кришками, щоб вода при бродінні могла витікати.

Банки залишаємо мінімум на 3 доби, в середньому, 5 діб, щоб пройшов процес бродіння.

Перебродив розсіл зливаємо і промиваємо огірки кілька разів чистою водою. Заливаємо в банку чисту воду під саме горло і закочуємо кришки.

Оцените статью
Добавить комментарий