М’ясний гуляш по-домашньому рецепту

Кулінарія

Інгредієнти:

  • М’ясо – від 1800 до 2200 грамів (залежить від виду, найменше йшло свинини, найбільше – яловичини)
  • Тваринний жир топлений – 100 грамів
  • Ріпчаста цибуля – 300 грамів
  • Томатне пюре – 200 грамів
  • Борошно – 60 грамів

М’ясо нарізають шматочками масою 20-30 грамів кожен. В ідеалі – кубиками, але кубиків, особливо якщо м’яса обрізізків не добитися. Обсмажується в топленому жирі до скоринки при високому нагріванні. Жир використовується не весь – частину залишається на пасерування інших продуктів.

Одночасно з цим пасеруємо томатне пюре – в сотейнику розтоплюється жир (приблизно 5 відсотків від ваги томатного пюре) і в нього це саме пюре відправляється. Пассеровка – від 30 до 50 хвилин.

Далі обсмажене м’ясо заливається киплячою водою або бульйоном, туди ж відправляється томатне пюре, кришку щільно закриваємо і все це тушиться близько години.

Поки м’ясо тушкується, нарізаємо цибулю і пасеруємо на останньому топленому жирі з добавкою солі, перцю і борошна – повинен вийде такий собі соус. Як м’ясо протушкувалося годину (можна трохи більше), воно заливається цибулевою сумішшю і смажиться ще тридцять хвилин. За 5 хвилин до готовності додається лавровий лист.

Півтори години тушкування з томатом якраз вистачає на те, щоб м’ясо стало м’яким, але не розповзалося.

Оцените статью
Добавить комментарий