Як приготувати дуже смачні квашені помідори з цукром

Кулінарія

Зимою однією з найсмачніших та найкорисніших страв на столі є квашені помідори. Нижче наводиться рецепт їх швидкого приготування. Вони обов’язково сподобаються вашим рідним.

Інгредієнти:

  • 8 кілограмів помідорів;

  • 10 зубків часнику;

  • 2 перцю стручкового;

  • 1 корінь хрону;

  • 1 солодкий перець;

  • листя хрону;

  • листя вишні;

  • листя малини;

  • листя смородини;

  • 5 ст. л. цукру;

  • 350 грамів солі;

  • 5 літрів води.

Як приготувати:

  1. Підготувати 10-літрову каструлю. Вона повинна бути сухою та чистою.

  2. Промити та висушити міцні неушкоджені невеликі помідори.

  3. Далі готується розсіл шляхом додавання солі у воду.

  4. У каструлю слід покласти на дно листя малини, смородини, хрону та вишні. Також додається стручковий перець, часник та корінь хрону.

  5. Далі кладеться половина томатів, а зверху вони вкриваються листям, стручковим перцем, хріном та часником.

  6. Далі кладеться інша частина помідорів, які вкриваються хріном, листям малини та смородини.

  7. До розсолу слід додати цукор та перемішати.

  8. У помідори вливається розсіл. Далі вони накриваються кришкою таким чином, щоб забезпечувалася циркуляція повітря.

Помідори повинні стояти на протязі місяця у прохолодному приміщенні. Щоб помідори були готовими раніше, перші 3 дні вони повинні стояти в умовах кімнатної температури.

На помідорах зверху можна розмістити марлю. На неї насипається порошок гірчиці, після чого каструля закривається кришкою. Завдяки цьому не буде утворюватися цвіль.

Приготовлені за цим рецептом помідори ви будете куштувати із великим задоволенням.

Приємного апетиту!

Оцените статью
Добавить комментарий