Яйця в мішечку виходять завжди: розбили в каструлю, а потім різко охолоджуємо

Кулінарія

Яйця в мішечку, класичні яйця-пашот, практично ідеальний вибір для збалансованого сніданку. Ось тільки раніше вони виходили не завжди – то розтечеться жовток, то білок виходить грудкуватим. З кухарського способу яйця в мішечку будуть тепер виходити завжди: просто потрібно їх спочатку розбити в каструлю з гарячою водою, а потім домогтися фінального стану різким охолодженням.

Каструля знадобиться велика. Доводимо воду до кипіння а поки акуратно розбийте яйце в окрему миску – найзручніше буде взяти неглибоку вузьку чашку. На цьому етапі головне не пошкодити жовток і не порушити білок навколо нього.

Додайте в воду чайну ложку винного оцту. Така кількість ніяк не позначиться на кінцевому смаку їжі, зате допоможе білку швидше схопитися у воді. Тепер акуратно опускаємо яйце в воду, білок починає схоплюватися миттєво.

Ложкою направте білок ближче до жовтка і через три хвилини яйце буде готово. Виймаємо його шумівкою і опускаємо в чашу з крижаною водою – це остаточно зафіксує білок і ви отримаєте ідеальне яйце в мішечок.

Оцените статью
Добавить комментарий