Як приготувати в’ялені помідори по-італійськи в домашніх умовах! Ідеальний варіант зберігання помідорів на зиму

В'ялені помідори по-італійськи - детальний рецепт Кулінарія

В’ялені помідори в домашніх умовах приготувати легко, а використовувати їх в готуванні ще легше. Найпростішим застосуванням буде просто покласти їх на бутерброди з м’яким сиром, але і в якості самостійної закуски вони підходять.

Їх додають в соуси, салати і піци, з ними готують рибу і м’ясо, а олію, в якій їх можна зберігати, використовують для заправки овочів як емульсію. Така олія має тонкий аромат, який залежить від спецій, використовуваних при в’яленні.

Як приготувати в’ялені помідори

Методів приготування існує всього два: на сонці і в духовці. Звичайно, в’ялені помідори в духовці готуються набагато швидше, тому з цього рецепта ми і почнемо, але не варто відкидати варіант сушіння плодів на сонці.

Як приготувати в'ялені помідори по-італійськи в домашніх умовах! Ідеальний варіант зберігання помідорів на зиму

В’ялені помідори в духовці

Помийте помідори і протріть насухо. Якщо ви взяли дрібний сорт, розріжте плоди на половинки. Великі краще різати на четвертинки або навіть ще дрібніше. Якщо вам приглянулися дуже великі помідори, подрібніть їх грубими кільцями.

Як приготувати в'ялені помідори по-італійськи в домашніх умовах! Ідеальний варіант зберігання помідорів на зиму

Застеліть деко пергаментним папером, розташуйте шматочки рівномірно, посоліть і поперчіть за смаком. Зі спецій підійде майоран, а також всі італійські трави: базилік, розмарин, чебрець, орегано та інші.

Запікати помідори в духовці можна – 8-12 годин при температурі 80 градусів, 6-10 при 100 градусах і від 3 до 8 при температурі 120 і вище.

В’ялені помідори на сонці

Тут все залежить від клімату і погоди. При жаркій температурі до 40 градусів помідори сушаться від 3 до 8 днів.

Отже, в’ялити помідори на сонці потрібно тільки вдень, періодично їх перевертаючи. Такий метод заощадить вам витрати енергії, які неминучі при готуванні сушених помідорів в духовці. До того ж цей рецепт традиційний.

При в’яленні плоди зморщуються і темніють, набуваючи насичений відтінок. Існує кілька варіантів підготовки: хтось чистить помідори від шкірки, хтось видаляє насіння, але все це справа смаку. З’їдається цей делікатес на подив швидко, тому краще бути передбачливими і заховати баночку на зиму.

Для цього потрібно всього лише залити шматочки в стерилізованій банці соняшниковою олією (краще оливковою, але підійде і соняшникова), а після заховати в затишне місце.

Як приготувати в'ялені помідори по-італійськи в домашніх умовах! Ідеальний варіант зберігання помідорів на зиму

Rate article
Залишити відповідь