Філе хека в листковому тісті: рецепт приготування

Кулінарія

Філе в листковому тісті – чудовий рибний пиріг, який сміливо можна поставити на святковий стіл. Він досить простий у приготуванні, начинку не потрібно заздалегідь готувати, її не потрібно навіть нарізати. Все швидко і легко. Ідеально для пирога підійде листкове бездріжджове тісто, його можна купити в магазині або замісити самостійно.

Необхідні продукти

  • 600 г філе
  • 500 грам листкового тіста
  • 2 помідори
  • зелена цибуля
  • кріп
  • 2 чайні ложки сметани
  • сіль, перець за смаком
  • яйце для змащування пирога

Філе хека солимо і перчимо до смаку з двох сторін. Зверху змащуємо сметаною. Подрібнюємо кріп і зелену цибулю.

Кріп присипаємо зверху на рибку. Беремо лист пергаменту і кладемо на нього шматочок тіста. Присипаємо його борошном і розкачуємо в пласт 30 * 36 см. Таких пласта повинно вийти 2 штуки.

На кожен пласт в центр кладемо по 2 шматочки філе.

Помідори нарізаємо кружечками і розкладаємо зверху на рибку. Присипаємо зеленою цибулею.

На краях тіста робимо надрізи до рибки у вигляді смужок. Складаємо їх на начинку у вигляді косички або колоска. Верхній і нижній краї підвертаємо.

Одержані пироги перекладаємо на деко і змащуємо яйцем. Запікаємо протягом 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг подаємо до столу.

Філе хека в листковому тісті: рецепт приготування

Оцените статью
Добавить комментарий