Дуже смачний кекс на згущеному молоці

Кулінарія

Кекс готується швидко і просто, з простих продуктів. Випічка м’яка, повітряна, з ніжним смаком. Ділюся рецептом відмінної випічки, збережіть в свою скарбничку.

Продукти

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Згущене молоко – 1 банка
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Розпушувач – 1,5 ч. ложки
  • Ізюм (за бажанням) – 150 г

Рецепт приготування

Вершкове масло кімнатної температури кладемо в глибоку миску.

Додаємо дрібку солі і збиваємо міксером, до освітлення масла.

По одному, додаємо яйця, продовжуючи збивати масу.

Потім, вливаємо згущене молоко і збиваємо масу до однорідності.

Розпушувач змішуємо з просіяним борошном.

Додаємо борошно частинами в загальну масу і замішуємо рідке тісто.

За бажанням, додаємо в тісто підготовлений ізюм.

Ізюм готуємо так: промиваємо кип’ятком, обсушуємо, додаємо столову ложку крохмалю і перемішуємо.

Форму для випічки (у мене алюмінієва форма для кексів) змащуємо олією.

Вливаємо тісто в форму і розрівнюємо (можна потрясти форму, для виведення повітряних бульбашок).

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо кекс 40-45 хвилин.

Виймаємо готовий кекс з форми, після охолодження.

За бажанням, перед подачею можна посипати цукровою пудрою або полити плавленим шоколадом. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий