Домашній квас на чорному хлібі – покроковий рецепт

Домашній квас на чорному хлібі - детальний рецепт Кулінарія

Шукаєте, чим втамувати спрагу в спекотний літній день? Тоді вам точно сподобається наш сьогоднішній рецепт. Цього разу ми покажемо, як приготувати домашній квас на чорному хлібі.

Інгредієнти

  • Бородинський хліб – 400 г
  • Вода – 4 л
  • Дріжджі – 10 г
  • Цукор – 150 г

Приготування квасу

Поріжте хліб на невеликі шматочки. Помістіть їх на деко і відправте в духовку на 20 хвилин при невеликій температурі. Хліб повинен злегка підсушитися.

Домашній квас на чорному хлібі - покроковий рецепт

Отримані сухарі помістіть в 3-літрову банку і залийте 2 л кип’ятку. Залиште банку до повного охолодження при кімнатній температурі.

Процідіть рідину через сито і марлю. Трохи відіжміть хліб. Потім помістіть хліб назад в банку і залийте 2 л кип’ятку. Накрийте кришкою і залиште на 1 годину.

Знову процідіть рідину. При цьому найкраще використовувати багато шарів марлі. З’єднайте обидві рідини у великій каструлі.

Домашній квас на чорному хлібі - покроковий рецепт

Свіжі дріжджі покладіть в стакан і додайте 2-3 ст. л. квасу. Ретельно перемішайте і додайте дріжджі в майбутній квас. Перемішайте.

Потім додайте цукор і родзинки. Перемішайте, щоб цукор розчинився. Далі накрийте каструлю кришкою і залиште квас при кімнатній температурі на 8 годин.

Домашній квас на чорному хлібі - покроковий рецепт

Перелийте квас в герметичні скляні банки або пляшки. Відправте квас в холодильник на 4 години, щоб він повністю охолов.

Домашній квас на чорному хлібі готовий. Впевнені, що після такого прохолодного напою ви перестанете купувати магазинні аналоги. Ми будемо раді, якщо ви поділитеся нашим рецептом зі своїми подругами-господарочками. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий