Гарний, білий десертний шедевр з сиру і сметани. Торт виходить настільки ніжним, що просто тане в роті. Прикрасити можна ягодами, марципанами, горіхами, шоколадом – всім, що вам до смаку.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сир, 600 г;
- йогурт або сметана, 200 г;
- яйця, 4 шт;
- цукор, 120 г;
- крохмаль кукурудзяний, 50 г;
- ванілін;
- сіль дрібка.
Процес приготування
Сир змішуємо з йогуртом або сметаною, крохмалем і жовтками.
Перебиваємо масу блендером до однорідності.
Яєчні білки збиваємо з дрібкою солі в густу піну, потім всипаємо частинами цукор і ванільний цукор за смаком. Збиваємо до стійкої і дуже густої маси.
Змішуємо частинами обидві маси і перемішуємо лопаткою – акуратно, намагаючись не порушувати легкість.
Форму застилає пергаментом і виливаємо масу, розрівнюємо лопаткою.
Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо від 40 до 50 хвилин до легкої рум’яності.
Порада: можуть з’явитися тріщини в процесі запікання, коли бісквіт охолоне, вони зникнуть.
Охолоджуємо в формі, прибираємо форму і прикрашаємо десерт за смаком. Можна навіть полити розтопленим будь-яким шоколадом.