Куряче м’ясо необхідно правильно готувати, щоб воно не виходило сухим і позбавленим смаку. Пропоную простий рецепт смачний і соковитих котлет, які чудово підходять до будь-якого гарніру.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- філе куряче, 800 г;
- крохмаль, 4 ст.л;
- сметана, 4 ст.л;
- яйця, 2 – 3 шт;
- часник, 2 зубчики;
- цибуля, 1 шт;
- кріп, спеції, сіль і перець.
Процес приготування
М’ясо дрібно ріжемо.
Цибулю і зелень, часник дрібно рубаємо.
Змішуємо всі продукти з яйцями, крохмалем, сіллю, перцем і спеціями.
Накриваємо ємність з фаршем і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Поради:
краще залишити фарш більш, ніж на 30 хвилин хоча б на 2 години і за цей час, кілька разів перемішуємо;
цибулі та зелені кладемо багато, так вийде соковитіше і смачніше;
яєць також можна додати більше, котлети будуть зовсім не жирними, яйця не дадуть м’ясу вбирати олію
для соковитості можна додати терті овочі (кабачок, морква і т.д) або розмочений у воді батон (на 1 кг фаршу 250 г м’якушки);
на 1 кг фаршу можна вбити 3 яйця, щоб котлети при смаженні на стали жорсткими.
Обсмажуємо рубані котлетки, подаємо з гострими, домашніми соусами. Смачно виходить на сметані з молодими або маринованими огірочками, кропом і часником.