Баклажани “Вогник” – незрівнянна заготовка на зиму

Кулінарія

Складові :

  • Баклажан (середньої величини) – 3 кг
  • Перець болгарський (червоний) – 2 кг
  • Перець чилі (стручковий, гіркий) – 2 шт
  • Часник (очищений) – 1 скл.
  • Олія – 1,5 скл.
  • Цукор – 0,5 скл.
  • Оцет (столовий) – 1 скл.
  • Сіль (2 ст. ложки + 2 ст. ложки) – 4 ст. л.

Ріжемо баклажани кільцями по 1 см. Пересипати їх сіллю і залишити на 3 години. Поки наші баклажани віддають гіркоту, займемося заливкою.

Часник, болгарський і гіркий перець перекрутити на м’ясорубці або подрібнити в блендері. В отриману суміш додати олію, оцет 9%, цукор і сіль. Заливку ставимо на вогонь, даємо їй закипіти. У киплячу заливку додати баклажани, дати їм закипіти і варити 20 хв.

Тепер укладаємо баклажани в стерилізовані банки, закатуємо їх кришками і вкутуємо ковдрою до повного охолодження.

Оцените статью
Добавить комментарий