І знову поговоримо про гарбуз! Сезон ще не пройшов, а це значить, що ми можемо продовжувати готувати чудові страви з гарбуза чи не кожен день. Чому б і ні, адже запечений гарбуз – це смачно, корисно і до того ж дуже і дуже просто. Подивіться, які прості, красиві і дуже смачні страви можна приготувати з гарбуза буквально за півгодини.
Необхідні інгредієнти
Сирне фондю в гарбузі:
- 1 гарбуз середнього розміру
- 1 столова ложка оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 100 мл вершків
- 450 г тертого сиру
- білий хліб, м’ясо, овочі для фондю на ваш смак
- свіжа петрушка
Гарбуз з макаронами:
- 2 невеликі стиглі гарбуза
- 25 г вершкового масла
- 1 столова ложка борошна
- 250 мл молока
- мускатний горіх на кінчику ножа
- 125 г тертого сиру
- 25 г панірувальних сухарів
- 1 чайна ложка подрібненого сушеного чебрецю
- 1 столова ложка оливкової олії
- 125 г варених макаронів
Ароматний гарбуз з начинкою: як приготувати в духовці
Перший рецепт. Зрізаємо близько 1 см з верхньої частини гарбуза і ложкою виймаємо насіння. Кладемо гарбуз на деко, змащуємо його оливковою олією, приправляємо гарбуз сіллю і перцем, знову накриваємо зрізаною частиною. Ставимо гарбуз в духовку на 20-30 хвилин при 200 градусах.
Коли м’якоть запеклася, дістаємо гарбуз з духовки і додаємо всередину подрібнений часник і тертий сир. Знову ставимо гарбуз в духовку і продовжуємо запікати, поки сир повністю не розтане, перетворившись в ароматне сирне фондю. Щоб це сталося швидше, акуратно помішуйте сир кожні 10 хвилин.
Коли фондю готове, посипаємо його свіжою зеленню, і можна насолоджуватися: занурюємо в сир шматочки хліба, м’яса і овочів. А коли фондю закінчиться, ми отримаємо приголомшливо смачну м’якоть гарбуза з сиром.
Гарбуз з макаронами. Ставимо цілі гарбузи в духовку приблизно на 20 хвилин при 160 ° C в режимі обдування. Потім зрізаємо з кожного гарбуза верхню частину близько 1-2 см завтовшки. Акуратно виймаємо з гарбуза насіння і шар м’якоті, залишаємо стінки завтовшки близько 2 см.
У каструлі нагріваємо вершкове масло, додаємо борошно, мускатний горіх і молоко, слідом додаємо м’якоть, яку ми вийняли з гарбузів. Продовжуємо нагрівати, постійно помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Потім додаємо в соус 3/4 тертого сиру.
Макарони відварюємо окремо, а потім додаємо їх в каструльку з сирним соусом. Гарненько все перемішуємо і акуратно викладаємо макарони з сиром всередину гарбузів.
Тертий сир, що залишився змішуємо з чебрецем, панірувальними сухарями і оливковою олією. Отриману суміш акуратно викладаємо поверх начинки з макаронів. Знову ставимо гарбуза в духовку приблизно на 15 хвилин.
Запечений в духовці гарбуз з сиром – це просте і дуже смачне поєднання точно сподобається всім. А якщо просто запікати гарбуз в духовці цілком вам здасться занадто вже нудним рецептом на вечерю, на нашому сайті ви знайдете ще безліч класних рецептів з гарбуза.