300 грам фаршу, кілограм капусти і одна морквина: проста, але ситна вечеря, після якої не просять добавки

Ледачі голубці - відмінний рецепт Кулінарія

Будь-який дієтолог вам підтвердить, що найкорисніша вечеря – це поєднання нежирного м’яса і овочів, а якщо ця страва виходить ще смачною, ситною і простою в приготуванні, ваші кулінарні здібності будуть оцінені на відмінно.

Напевно, ви вже здогадалися, що мова йде про ледачі голубці, тоді пропонуємо приготувати цю страву за нашим рецептом.

Отже, вам знадобиться:

  • 1 кілограм капусти;
  • 300 грам фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • півсклянки борошна;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • сіль, спеції за смаком;
  • соняшникова олія.

Для подрібнення капусти я використовую м’ясорубку з найбільшими отворами в сітці, точно таку ж, як для приготування фаршу. Тоді фарш і капуста виходять приблизно однієї фракції і легко склеюються в голубці.

У великій мисці змішуємо капусту, фарш, яйце і 2-3 столові ложки борошна. Сіль і спеції додаємо до смаку.

Далі з отриманої маси формуємо ліниві голубці і обвалюємо їх у борошні.

Розігріваємо сковорідку, обсмажуємо голубці до золотистої скоринки і викладаємо їх в ємність для тушкування. У мене для цього випадку є чавунна качатниця. Далі для більш насиченого смаку готуємо соус, в якому будуть тушкуватися голубці.

Цибулю з морквою подрібнюємо і обсмажуємо в сковорідці, туди ж відправляємо томатну пасту і столову ложку борошна. Заливаємо двома склянками води, доводимо до кипіння, і відправляємо соус до голубців.

Тепер залишається засікти 45 хвилин і тушкувати на маленькому вогні до готовності. Смачного!

Rate article
Залишити відповідь