Запечені овочі в маринаді: дуже смачно

Кулінарія

Запечені овочі – ідеальна страва для пікніка або на святковий стіл. Виходять вони просто божественно смачними. І завжди з’їдаються повністю, скільки б ви їх не приготували. Овочі в духовці самі по собі смачні, але з нашим маринадом вони виходять приголомшливими.

Необхідні компоненти

  • 1 болгарський перець
  • 1 кабачок
  • 1 баклажан
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 столова ложка оцту 9%
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 4 столові ложки соняшникової олії

Починаємо приготування

Часник очищаємо і видавлюємо в миску через прес. Туди ж додаємо олію, оцет і соєвий соус. Все ретельно перемішуємо.

Всі підготовлені овочі ретельно промиваємо і очищаємо. А потім нарізаємо великими шматочками і перекладаємо в миску. Заливаємо їх маринадом і добре перемішуємо руками, намагаючись трохи вдавлювати маринад в овочі. Миску накриваємо кришкою або затягуємо харчовою плівкою і залишаємо овочі маринуватися на 1 годину.

Деко застилає пергаментним папером і викладаємо на нього мариновані овочі.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікатися заготовку на 20-30 хвилин. Готові овочі дістаємо з духовки, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Оцените статью
Добавить комментарий