Смачне абрикосове варення. 3 рецепти приготування

Кулінарія

Нижче наводяться 3 рецепти смачного абрикосового варення, яке порадує членів вашої родини у зимові місяці. Приготувати це варення доволі просто. З нього можна буде варити компот, готувати десерт або начинку для випічки.

Рецепт №1

Інгредієнти:

  • 1 кілограм абрикос, очищених від кісточок;
  • 1,5 кілограми цукру піску;
  • 1,5 ст. води.

Як приготувати:

1) Абрикоси потрібно покласти у каструлю.

2) Воду та цукор поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти піну та варити на протязі 8 хвилин.

3) Абрикоси заливаються гарячим сиропом та залишаються при температурі 22 градуси на 12 годин.

4) Далі потрібно злити сироп та довести до кипіння. Потім знімається піна, вариться ще 8 хвилин та знову заливаються абрикоси. Цю процедуру необхідно повторити ще три рази.

5) Після цього суміш треба поставити на маленький вогонь та варити 1 годину, постійно перемішуючи. Періодично треба позбавлятися від піни.

6) Готове варення розкладається у стерильні банки, які потім слід закатати та перевернути. Після охолодження варення готове.

Рецепт №2

Інгредієнти:

  • 1 кілограм абрикос, очищених від кісточок;
  • 15 грамів желатину;
  • чверть чайної ложки лимонної кислоти;
  • 0,5 склянки цукру піску;
  • вода.

Як приготувати:

1) В каструлю кладуться абрикоси з цукром та желатином окремими шарами. Далі каструлю слід накрити кришкою та залишити на добу.

2) Каструля ставиться на середній вогонь. Додається лимонна кислота та трохи води.

3) Суміш доводиться до кипіння, після чого треба зняти піну та варити ще 7 хвилин на повільному вогні.

4) Готове варення розкладається у стерильні банки, які потім слід закатати та перевернути. Після охолодження варення готове.

Рецепт № 3

Інгредієнти:

  • 1 кілограм абрикос, очищених від кісточок;
  • 800 грамів цукру піску;
  • 1 апельсин.

Як приготувати:

1) Абрикоси слід покласти у каструлю, засипати цукром, струснути каструлю для просідання цукру, накрити її кришкою та залишити на 12 годин.

2) Апельсин треба вимити, перекрутити за допомогою м’ясорубки та додати до абрикосів.

3) Суміш доводиться до кипіння, після чого треба зняти піну та варити ще 7 хвилин на повільному вогні.

4) Після того, як суміш повністю охолоне, повторити попередню процедуру варіння ще 2 рази.

5) Готове варення розкладається у стерильні банки, які потім слід закатати та перевернути. Після охолодження варення готове. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий