Мусовий шоколадний торт з бананами. Без випічки і проблем

Кулінарія

Цей мусовий торт з шоколадно-банановим смаком напевно порадує багатьох ласунів, адже найкраще поєднання не придумаєш. До того ж, цей рецепт є ідеальним для господинь, у яких немає духової шафи або хто просто не хоче морочитися приготуванням.

Тільки уявіть собі – ароматна основа з печива і вершкового масла, мус – з банана, какао і сметани. Обіцяємо – буде дуже смачно!

Отже, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Банани – 2 шт. (400 г)
  • Печиво пісочне – 200 г
  • Масло вершкове – 90 г
  • Сметана – 400 г
  • Молоко – 100 мл
  • Желатин – 1 ст. ложка (10 г)
  • Цукор – 60 г
  • Какао-порошок – 3 ст. ложки
  • Шоколад для прикраси – 10 г

Приготування

Підготуйте всі інгредієнти. Печиво можна використовувати будь-який. Навіть солоні крекери будуть відмінно поєднуватися з шоколадним мусом. Бананів за бажанням можна використовувати більше – так торт буде ще смачнішим.

У склянку налийте 100 мл води, всипте желатин і залиште для набухання.

Приготуйте основу. Для цього подрібніть печиво в крихту.

Для подрібнення печива можна використовувати як блендер, так і звичайну качалку. Якщо ви вирішили скористатися другим варіантом, помістіть печиво в пакет, викладіть його на тверду рівну поверхню і розкачати качалкою.

Вершкове масло розтопіть і всипте в нього крихту з печива. Перемішайте.

У роз’ємну форму викладіть пісочно-масляну крихту і утрамбуйте її ложкою. Поставте форму з основою в морозильну камеру на 10 хвилин, поки готується мус.

Тепер приготуйте шоколадний мус. У невелику каструлю налийте молоко, всипте цукор і поставте на вогонь. Нагрійте до розчинення цукру.

Додайте в каструлю какао-порошок і набряклий желатин, перемішайте вінчиком до однорідності. Маса повинна нагрітися, але не повинна закипіти, інакше желатин втратить свої желейні властивості!

Вимкніть вогонь, додайте сметану. Вмішайте сметану віночком, щоб вийшов однорідний шоколадний крем.

Банани очистіть від шкірки. Розріжте кожен банан на 4 частини – навпіл уздовж, а потім поперек.

Форму з пісочною основою дістаньте з холодильника. Розкладіть на основу шматочки бананів.

Залийте банани шоколадним мусом.

Поставте роз’ємну форму з тортом в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч, щоб желатин добре застиг і торт тримав форму.

Дістаньте форму з холодильника і звільніть торт від бортів. За бажанням для прикраси натріть шоколад на тертці і присипте торт.

Перекладіть шоколадний торт на тарілку і подавайте до столу.

Ніжний шоколадний мус, солодкі банани і розсипчаста пісочна основа – ну дуже смачно!

Оцените статью
Добавить комментарий