Як приготувати на зиму смачні помідори у власному соку. Зимою їх з’їдають першими

Кулінарія

Нижче наведений рецепт приготування дуже смачних консервованих помідорів у власному соку. В зимовий період вам неодмінно сподобається їх неперевершений смак.

Інгредієнти:

  • помідори маленького та середнього розміру;
  • помідори великого розміру для приготування соку;
  • кориця;
  • гвоздика;
  • лаврове листя;
  • духмяний перець горошком;
  • цукор;
  • сіль.

Як приготувати:

Для 3-літрової банки необхідно взяти 1 літр томатного соку та 2 кілограми помідорів.

З помідорів великого розміру потрібно приготувати сік.

Далі сік заливається у каструлю та вариться на невеликому вогні.

На кожні 3 літри цього соку слід взяти 6 лаврових листків, 5 горошин духмяного перцю, 5 столових ложок солі та 6 столових ложок цукру.

Коли сік почне кипіти, слід зняти піну та варити далі на протязі 15 хвилин.

Невеликі томати слід покласти у простерилізовані банки.

Далі в банки заливається окріп. Банки слід накрити кришками та залишити на 15 хвилин. Потім вода зливається. Замість неї заливається киплячий сік.

Банки слід закатати кришками, перевернути та накрити ковдрою.

Коли банки охолонуть, їх слід поставити на зберігання у підвал. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий