Яблучне пюре “А-ля Ніженка” на зиму

Кулінарія

Складові:

  • Будь-які яблука (у мене кисло-солодкі) в очищеному вигляді – 3 кг.
  • Вода – 300 мл.
  • Цукор – 200 гр. (Додавайте на ваш смак)

Як готувати яблучне пюре

Яблука вимити, шкірку не обрізати, вирізати серединку. Розрізати на часточки.

Залити водою, поставити на сильний вогонь, закрити кришкою, з моменту закипання готувати 15-20 хвилин на середньому вогні.

Яблука повинні бути дуже м’які і розваристі.

Готові яблука пропустити через сито (можна відразу пробити блендером) Пробити блендером до пюреподібного стану.

Додати цукор, перемішати і проварити хвилин 5-7 (будьте обережні пюре плюється).

Розкласти в стерильні банки, закатати кришками і покласти під шубу до охолодження.

Вихід – 2,5 літра смачного яблучного пюре.

Оцените статью
Добавить комментарий