Салат з печінки любить мій син і мене це радує, адже печінка дуже корисний продукт. А майонез я роблю сама. Цей салат гарний до обіду, а також він буде доречний і до святкового столу.
Продукти для салату:
- півкіло курячої печінки;
- одна велика морква;
- 3 цибулини;
- один свіжий огірок;
- 3 штуки яєць;
- 1 банка зеленого горошку;
- 50 мл. соєвого соусу.
Для домашнього майонезу візьміть :
- 50 грам молока;
- 100 грам олії;
- 1 \ 2 чайної ложки солі;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- 1 \ 3 ч. ложки сухого часнику;
- 1 ч. ложка гірчиці (французької).
Приготування
Печінку промити, вирізати зайві прожилки, порізати кубиком. Залийте печінку соєвим соусом, перемішайте і залиште на 15 хвилин для просочення. Тим часом поріжте дрібно цибулю, а моркву натріть на крупній тертці.
У гарячу сковороду налийте олію і обсмажте в ній печінку близько 7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте часник, пропущений через прес.
Тепер в окремій сковороді обсмажити цибулю, а потім також окремо обсмажте моркву. Свіжий огірок наріжте кубиками. Яйця також подрібніть кубиком.
Прийшла пора збирати салат
У гарну прозору тарілку викладаємо печінку, моркву, цибулю, огірки і яйця. Всі інгредієнти перемішуємо і заправляємо домашнім майонезом.
Домашній майонез
У банку налийте 50 мілілітрів молока. Воно повинно бути кімнатної температури. Додайте олію і почніть збивати на великих оборотах. Через 20 секунд маса повинна загуснути, додайте сіль, сухий часник, і 1 столову ложку соку лимона і таку ж кількість гірчиці. Збиваємо ще раз блендером. Майонез готовий. Цим соусом заправляємо салат, додаємо зелений горошок.
Прикрасьте салат свіжою зеленню і зеленим горщиком. Сподіваємося, що вам сподобався цей рецепт. Смачного!