Дбайливо, але міцно закатую баночки з кабачками. Буде чим похрумтіти взимку

Кулінарія

Сьогодні ми розповімо, як приготувати салат з кабачків на зиму менш ніж за годину. Кількість інгредієнтів розрахована на чотири півлітрових банки.

Багато сміливо збільшують кількість продуктів вдвічі: так смачно звучить цей простий рецепт. Але ж і не посперечаєшся! Кожен хрусткий шматочок кабачка ласий настільки, що важко зупинитися. До речі, якщо сильно не терпиться спробувати салат, його можна їсти в охолодженому вигляді відразу ж після приготування.

Складові

  • Кабачок – 1,5 кг
  • Морква – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Болгарський перець – 200 г
  • Часник – 50 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – 80 мл
  • Оцет – 50 мл
  • Кетчуп – 260 мл
  • Вода – 1 скл.
  • Томатна паста – 2 ст. л.

Приготування

Найкраще підійдуть для цього рецепта молоді кабачки. Їх потрібно помити, обрізати хвостик і нарізати кружечками завтовшки 0,5 см.

Велику цибулину очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

Почистіть моркву і натріть на грубій терці. Найзручніше це зробити на тертці для корейської моркви, щоб вона теж вийшла хрусткою.

Наріжте болгарський перець великими брусочками і перемішайте всі овочі в глибокій каструлі. Додайте туди цукор, сіль і олію.

Розведіть томатну пасту однією склянкою води і змішайте з кетчупом. Отриману масу додайте до овочів і гарненько все перемішайте.

Доведіть овочеву масу до кипіння і тушкуйте під закритою кришкою 30 хвилин. Через півгодини додайте пропущений через прес часник і оцет, добре перемішайте овочеву суміш. Час від часу не забувайте помішувати овочі, щоб вони не пристали до дна сковороди.

По стерилізованих банках розкладіть салат з кабачків. Закрутіть банки кришками і залиште до повного охолодження під теплою ковдрою. Зберігайте консервацію в прохолодному місці.

Хрусткі кабачки, та ще й в томатному соусі дуже важко залишити і забути до холодів. Так що настійно радимо вам випробувати рецепт і будемо раді відгуками в коментарях. Сподіваємося, що сезон заготівель на зиму пройде не дарма і ми встигнемо приготувати все, що запланували.

Оцените статью
Добавить комментарий