Болгарське яблучне желе-варення як мед

Кулінарія

У кулінарній книзі заготовок знайшла дуже цікавий рецепт желе-варення з яблук. Я дуже люблю желеподібне варення, тому відразу зважилася на експеримент. Відразу зазначу, що желе вариться при сильному кипінні!

Вийшло просто неймовірно красиве і смачне желе, мені воно навіть нагадало мед! Волоські горіхи можна не додавати, а кількість лимонної кислоти збільшити до 1/2 ч.л. Яблучне желе прекрасно підійде для млинців, оладок, тостів, його можна додавати в кашу, сир.

Складові:

  • Яблука (підготовлені) – 1 кг
  • Цукор – на кожен літр соку 750 г
  • Лимон – 1 шт.
  • Волоський горіх – 50 г (за бажанням)
  • Лимонна кислота – 1/3 ч.л.

Приготування:

Яблука помити, розрізати на 8 частин (гнилі і червиві видалити), скласти в каструлю. Лимон помити, не чистити (!) І нарізати скибочками, додати до яблук. Налити чистої води так, щоб вона тільки-тільки закривала фрукти (якщо фрукти починають спливати, то води вже забагато). Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити до розм’якшення яблук.

Потім сік процідити, яблука віджати через кілька шарів марлі. При необхідності ще раз процідити. На кожен літр соку покласти по 750 г цукру, знову поставити на вогонь і при сильному (!) кипінні уварити протягом 1 години.

Готовність ще можна визначити по красивому, бурштиновому кольорі і, якщо зробити краплю желе на тарілочці, через кілька секунд вона застигне і не буде розтікатися. За 2-3 хвилини до закінчення варіння додати лимонну кислоту і очищені, грубо порізані горіхи.

Готове желе розлити по стерилізованим банкам, накрити кришками або папером і повністю охолодити. Потім щільно закрити кришками. Зберігати в прохолодному місці. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий