Суші торт Філадельфія – рецепт для справжніх цінителів японської кухні

Кулінарія

Ніжний вершковий сир, червона риба, хрусткий огірок – то, що асоціюється у любителів ролів зі знаменитим сетом Філадельфія. У цій статті розповімо, як приготувати незвичайну страву – торт за рецептом знаменитих ролів.

Для приготування суші торта Філадельфія нам знадобляться:

  • Сьомга слабосолона – 300 гр .;
  • Рис для суші – 600 гр .;
  • Авокадо – 2 великих;
  • Лист норі – 5 шт .;
  • Огірок свіжий – 3 штуки;
  • Вершковий сир – 400 гр .;
  • Рисовий оцет – 50 мл;
  • Сіль – 1 ч. л .;
  • Цукор – 1/2 ст. л .;
  • Кунжут – за смаком;
  • Соєвий соус – за смаком.

Важливо! Зверніть увагу на вид сьомги. Риба повинна бути не блідою, але і не яскраво-оранжевого кольору. Білі прошарки повинні бути чітко видні, не повинні бути жовтого кольору. За бажанням, сьомгу можна замінити на форель.

Суші торт Філадельфія - рецепт для справжніх цінителів японської кухні

Спосіб приготування суші Філадельфія

Відварюємо рис. Для цього заливаємо його холодною водою в співвідношенні 1 до 2 і варимо протягом 25 хвилин. Після чого додаємо в рис оцет, попередньо змішавши його з цукром і сіллю. Після чого в рис додаємо трохи соєвого соусу, перемішуємо і даємо охолонути.

Сьомгу нарізаємо тонкими слайсами. Авокадо очищаємо від шкірки і нарізаємо. Огірки при бажанні можна очистити, але це не обов’язково. Їх необхідно порізати півкільцями. Листя норі ріжемо ножицями на невеликі пластинки.

Формуємо торт. Для цього потрібно застелити салатницю харчовою плівкою. Далі кладемо інгредієнти шарами: риба, огірок, вершковий сир, норі, рис. Повторюємо шари, в цей раз замінюємо огірок авокадо.

Перевертаємо форму, знімаємо харчову плівку і посипаємо кунжутом. При бажанні можна відразу порізати на невеликі шматочки, щоб було зручно занурювати в соєвий соус.

Суші торт готовий. Смачного!

Оцените статью
Добавить комментарий