Смачний плов з курки: готувати легко і просто

Смачний плов з курки - рецепт приготування Кулінарія

Ароматна, ситна страва для всієї родини – дуже смачний плов з курки.

Правильно приготовлений розсипчастий рис зі шматочками свіжої та соковитою курочки – принесе вам море задоволення. Останні роки страви з Середньої Азії все частіше опиняються на наших столах. Багато з них не такі складні в приготуванні, і тому все частіше знаходять почесне місце в нашому домі. Різноманітність прянощів і спецій роблять їх ароматними і пряними на смак. Плов з куркою можна приготувати у себе вдома, витративши не так багато часу, а в результаті – отримати дуже багато захоплення і похвали з боку близьких. Рецепти приготування курячого плову, що я зустрічала в різних кулінарних книгах, були багато в чому схожі один на одного, але хочу запропонувати вам, друзі, перевірений мною не раз рецепт.

Інгредієнти

  • курка – середня тушка;
  • рис – 1 кілограм;
  • цибуля ріпчаста – 2 великі штуки;
  • морква – 5 великих штук;
  • часник – 3 головки;
  • спеції для плову – 1 столова ложка;
  • лавровий лист – 4 листочка;
  • перець горошком – 10 горошин;
  • перець червоний солодкий – 1 чайна ложка;
  • олія соняшникова рафінована – 100 мілілітрів.

Дуже смачний плов з курки: покроковий рецепт

Почнемо з курки. Промийте і витріть її за допомогою паперового рушника або серветок. Якщо ви обробляли цілу тушку вже не раз – наріжте її на середні шматочки, розміром 3 на 4 сантиметри. Якщо ж Ви новачок, то необхідно спершу відрізати крильця, потім стегно, після чого необхідно відокремити грудку від спинки. Хребет ми не використовуємо, тому вирізаємо його і відкладаємо в сторону. Місця з великою кількістю підшкірного жиру ми також відкладаємо вбік. Всі нарізані шматочки поміщаємо в миску.

Курка на відміну від м’яса свинини, баранини, на мій погляд, більш соковита і м’якша на смак – якщо її правильно приготувати.

Очищену моркву необхідно нарізати брусочками середнього розміру. Цибулю очищаємо і також нарізаємо середніми кубиками. Кожній з трьох головок часнику необхідно відрізати тільки верхівку.

Рис необхідно промити під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою. Чим краще ви його помиєте, тим більше шансів отримати в результаті розсипчастий плов з куркою, а не рисову кашу.

Необхідно підібрати каструлю або казан для нашого плову. Об’єм повинен бути не менше, ніж на 6 літрів.

Ставимо казан на плиту, наливаємо рослинну олію і кладемо одну головку часнику, надрізаною частиною вниз на дно. Включаємо вогонь і починаємо розігрівати. Коли наш часник зготується, ми його забираємо і викладаємо порізану на шматочки курку. Тепер її можна посолити, перемішати лопаткою. Курку необхідно обсмажити до напівготовності без кришки, час від часу перемішуючи.

Коли бульйон з курки випариться, необхідно додати нашу нарізану раніше моркву. Вогонь ми не зменшуємо, перемішуємо і приблизно 5 хвилин даємо моркві підсмажитися. Після додаємо підготовлену цибулю і також перемішуємо. Смажимо, поки цибуля не стане прозорою, а морква повністю не забарвить олію в помаранчевий колір.

Тепер саме час додати всі необхідні спеції, щоб у нас вийшов ароматний і соковитий плов з куркою. Кладемо на м’ясо лавровий лист, столову ложку спецій для плову, перець горошком, червоний солодкий перець. Все ретельно перемішуємо.

Засипаємо кілограм промитого рису, кладемо дві головки часнику і заливаємо все кип’ятком. Висота води повинна бути на два пальця над рисом. Солимо до смаку. НЕ зменшуючи вогонь, чекаємо, коли з’явиться рис крізь воду. Коли рис з’явився – накриваємо казан або каструлю кришкою, робимо дуже маленький вогонь і тушкуємо не більше 15-20 хвилин. Після закінчення цього часу, не піднімаючи кришку, залишаємо під закритою кришкою ще на 10 хвилин.

Настоявся, смачний і ароматний домашній плов, слід перемішати і подавати до столу.

Подавайте страву тільки гарячою: відчуйте, як розкривається аромат трав і спецій. Один раз досить його приготувати – і забути смак буде просто неможливо. Отримайте справжню насолоду від запашного і поживного плову з куркою.

Rate article
Залишити відповідь