Секрети справжнього, смачного борщу

Статті

Борщ – улюблена багатьма перша страва, яка має свої нюанси в приготуванні. Не дарма смачний борщ повинна вміти готувати кожна добра господиня. Цікаво, що у кожної сім’ї вже сформувався свій рецепт, який відрізняється від інших. Незважаючи на це, є все-таки більш традиційний рецепт, яким ми сьогодні з вами і поділимося.

Інгредієнти:

Для бульйону:

  • вода – 2 л
  • яловичина на кості – 0,5 кг

Для засмажки:

  • томатна паста – 2 ст.л.
  • морква – 1 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • цибулини – 3 шт.
  • олія – 5 ст.л.
  • лимонна кислота – щіпка / трохи столового оцту / половина лимона

Для борщу:

  • картопля – 4 шт.
  • білокачанна капуста – 300 г
  • лавровий лист – 2 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • зелень, сіль – за смаком
  • мелена гвоздика і чорний перець – по дрібка

Приготування:

бульйон:

М’ясо викладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на помірний вогонь.

Перед закипанням зніміть піну.

Після закипання, варіть бульйон на повільному вогні під закритою кришкою 1,5 години.

Зажарка:

Буряк, цибулю і моркву промийте і почистіть.

Буряк потрібно натерти на крупній тертці, а моркву – на середній, цибулю просто поріжте кубиками.

Розігрійте сковороду з маслом і на середньому вогні обсмажуйте моркву і цибулю на протязі 5 хвилин.

Після додайте буряк і сік лимона або оцет. Це додасть борщу приємну кислинку.

Обсмажуйте ще 5 хвилин, а після додайте томатну пасту.

Все перемішайте і смажте протягом 7 хвилин.

Борщ:

Після того, як бульйон буде готовий, дістаньте м’ясо остигати.

Тим часом додайте до бульйону нашатковану капусту, а через 10 хвилин картоплю, нарізану кубиками.

М’ясо відокремте від кістки і наріжте кубиками, додайте в бульйон і посоліть.

Тепер висипте зажарку в бульйон і добре перемішайте.

Після киньте дрібно порізану зелень і лавровий лист, накрийте кришкою і варіть ще 7 хвилин.

Подрібнений часник, мелена гвоздика і чорний перець додадуть додатковий аромат борщу.

Борщ залиште настоюватися 10 хвилин під кришкою.

Подавайте борщ зі сметаною і зеленню.

А ви любите борщ?

Оцените статью
Добавить комментарий