Рецепт італійського горіхового торта «Перевірений часом»

Кулінарія

Сьогодні ми знову об’єднуємо всіх ласунів, щоб розповісти, як приготувати неймовірно смачний шоколадно-горіховий торт своїми руками.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

  • 1 ч. л. борошна
  • 150 г цукру
  • 1 дрібка лимонної кислоти
  • 150 г волоських горіхів
  • 4 яєчних білка
  • 1 дрібка солі

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ

  • 300 мл вершків (з жирністю 33-35%)
  • 125 г чорного гіркого шоколаду
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Приготування італійського торта

Насамперед потрібно збити білки з дрібкою солі і лимонної кислоти. В процесі поступово додавай цукор і збивати вершки до пишної піни.

Підсуши волоські горіхи на сухій сковороді і потім подрібни їх.

Після сумішей білки з борошном і горіхами так, щоб вийшла однорідна маса.

Виріж з пергаменту 6 кругів діаметром 18 см. Після цього кожен коло необхідно змастити олією.

Виклади тонким шаром тісто на кожне змащене олією коло і відправляй заготовки в заздалегідь розігріту духовку. Випікай кожен корж приблизно 5-7 хвилин при температурі 180 градусів. Діставши з духовки коржі, дай їм трохи охолонути і за допомогою широкої лопатки відділи корж від паперу.

Розтопи 80 г темного шоколаду на водяній бані до рідкого стану. 5 коржів змасти шоколадом за допомогою пензлика, а шостий залиш без шоколаду. Залиш змащені коржі на деякий час, щоб шоколад застиг.

Тим часом не скучай, а займися приготуванням крему. Збий жирні вершки, додавши цукрову пудру.

В окрему миску відклади 4 ст. л. вершків. У вершки додай 30 г тертого шоколаду і перемішай масу.

Залишилося лише зібрати наш чудовий торт. Для цього намаж на кожен корж збиті вершки з шоколадом, поєднуючи їх один з одним і накрий зверху нічим не змазаним коржем.

Зверху крій весь торт збитими вершками без шоколаду, і посип його грубо натертим темним шоколадом. Постав торт в холодильник і дай постояти пару годин.

Ось і все, дивовижний торт з волоськими горіхами готовий. Ця випічка призведе твоїх гостей в захват!

Оцените статью
Добавить комментарий