Рецепт випросила в подружки.
Інгредієнти на 1 літрову банку:
Маленькі огірочки (скільки влізе в банку)
- 1 гурток лимона
- 4 зубчики часнику
- 2 гілочки кропу
- 2 лаврові листки
- 1 бутон гвоздики
- 0.5 ч ложки гірчичного насіння
- По 3 горошини чорного і запашного перцю
Для розсолу:
- 1 літр води,
- 150 г цукру,
- 40 грам солі
Приготування:
Огірки заливаємо холодною водою на 3 години, потім гарненько миємо й обрізаємо кінчики.
Складаємо всі спеції і прянощі в простерилізовані банки, потім кладемо огірочки і заливаємо банки окропом, залишаємо на 20 хвилин.
Потім зливаємо воду і заміряємо її кількість, при необхідності додаємо теплу кип’ячену воду до потрібного обсягу.
Розчиняємо в цій воді цукор, сіль і додаємо гурток лимона.
Заливаємо гарячим маринадом огірки і закочує, перевернувши догори дном.
Укутувати не потрібно, охолоджуємо при кімнатній температурі.
Смачного!