Кабачкова ікра НА ЗИМУ: перевірений рецепт

Кулінарія

Пропонуємо приготувати за перевіреним роками рецептом смачної кабачкової ікри на зиму. Кабачкова ікра виходить густа, ароматна і дуже смачна.

Складові :

  • Кабачки очищені – 1,5 кг
  • Морква – 500 г
  • Цибуля – 500 г
  • Соняшникова олія – 125 мл
  • Цукор – 50 г
  • Сіль – 25 г
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л
  • Томатна паста – 150 г
  • Оцет 9% – 25 мл. (або 1 ст.л + 2 ч.л)

1. Цибулю ріпчасту почистити, помити, нарізати кубиками. Моркву почистити, помити, натерти на грубій терці. Молоді кабачки помити, очистити від шкірки. Нарізати кубиками.

2. Розігріти каструлю, налити соняшникову олію. У гарячу олію викласти цибулю і смажити до ніжно золотистого кольору. До цибулі додати моркву і обсмажувати, помішуючи, на середньому вогні 5 хвилин. Додаємо сіль, цукор перемішуємо.

3. Потім додаємо кабачки і тушкуємо 30 хвилин, періодично помішуючи. Через 30 хвилин додаємо мелений перець і томатну пасту, добре перемішуємо і варимо ще 10 хвилин. Через 10 хвилин додаємо оцет і варимо ще 5 хвилин.

4. Зняти з вогню і ще гарячу овочеву масу подрібнити блендером до однорідності.

5. Накрити ікру кришкою (бо ікра сильно стріляє при кипінні) і відправити на повільний вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хвилин. Поки кипить ікра, залити кришки кип’ятком на 5 хвилин.

6. Кладемо ікру в гарячі стерилізовані банки і накрити гарячими кришками і закатати.

7. Банки з кабачковою ікрою перевернути, накрити ковдрою до повного охолодження. Кабачкова ікра на зиму готова.

Оцените статью
Добавить комментарий