Якщо ви не хочете морочитися з десертом на святковий стіл, але все ж хочете що-небудь особливе, то приготуйте цей пиріг. Готується він дуже просто, швидко і з малої кількості продуктів. А виходить приголомшливо смачним і ароматним!
Які продукти будуть потрібні:
- 150 г + одна ст. ложка цукру;
- Два яйця;
- Одна дрібка солі;
- 200 г борошна;
- 60 мл олії соняшникової;
- Один апельсин;
- 10 г масла вершкового;
- 12 г пекарського порошку.
Приступаємо до процесу приготування
Апельсин помийте і просушіть. Розріжте його навпіл. З однієї половинки вичавити сік і натріть цедру. Другу половинку наріжте у вигляді тонких кружків.
Яйця розбийте в глибокий посуд, додайте дрібку солі, всипте цукор і перемішайте з допомогою віночка, поки цукор не розчиниться.
Потім додайте апельсинову цедру, влийте олію і сік. Перемішайте.
Борошно просійте з пекарським порошком і додайте в основу. Вимісіть тісто, яке повинно вийти густим.
Форму змастіть маслом, присипте цукром, викладіть апельсинові кружки по дну і зверху залийте тістом.
Духовку заздалегідь включіть і нагрійте до 180 °. Час випікання – 40 хвилин.
Готовий торт переверніть на решітку і нехай остигає.
Посипте цукровою пудрою, якщо хочете.